Hlavní obsah
3,6
(35)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Nevíte, jak naložit s velkou úrodou cuket? Vyzkoušejte jednoduchou pizzu, tak kterou nepotřebuje hromadu surovin. Těsto je osvědčená klasika a cuketa dokonale ladí jak s nivou, tak i se zakysanou smetanou. Na konci přidáte už jen rukou a pochutnáte si jako v pizzerii!

30 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 pizzy
Těsto
  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml vlažné vody
  • 1 lžička cukru
  • 20 g čerstvého droždí
  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce olivového oleje
Na dohotovení
  • 1 ks cukety
  • 200 g sýru s modrou plísní
  • 250 g zakysané smetany
  • 1 stroužek česneku
  • čerstvá rukola
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Do vlažné vody rozdrobte droždí. Přidejte cukr a lžičku mouky. Promíchejte a nechte vzejít kvásek

02.

Do velké mísy nasypte mouku a smíchejte ji se solí. Pak přidejte olej,  kvásek a vypracujte hladké těsto. Nechte ho kynout na teplém místě asi 40 minut. 

03.

Zakysanou smetanu promíchejte s prolisovaným stroužkem česneku. Směs pak osolte a opepřete. Místo smetany můžete použít i ricottu. 

04.

Cuketu nakrájejte na plátky. Sýr rozdrobte nebo nakrájejte na malé kousky. 

05.

Těsto rozdělte na dva díly a z každého vyválejte placku asi půl centimetru vysokou. Potřete je zakysanou smetanou, přidejte plátky cukety a sýr. Pizzy pečte 20 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů. Po upečení je ozdobte rukolou, pokapejte olivovým olejem a podávejte. 

Každý správný milovník cuket je v létě schopen ji propašovat v podstatě do jakéhokoli jídla. Zde jsou naše nejlepší cuketové recepty. Všechny jsme pro vás poctivě otestovali!

Související témata:

Načítám