Článek
Postup
01.
Do vlažné vody rozdrobte droždí. Přidejte cukr a lžičku mouky. Promíchejte a nechte vzejít kvásek.
02.
Do velké mísy nasypte mouku a smíchejte ji se solí. Pak přidejte olej, kvásek a vypracujte hladké těsto. Nechte ho kynout na teplém místě asi 40 minut.
03.
Zakysanou smetanu promíchejte s prolisovaným stroužkem česneku. Směs pak osolte a opepřete. Místo smetany můžete použít i ricottu.
04.
Cuketu nakrájejte na plátky. Sýr rozdrobte nebo nakrájejte na malé kousky.
05.
Těsto rozdělte na dva díly a z každého vyválejte placku asi půl centimetru vysokou. Potřete je zakysanou smetanou, přidejte plátky cukety a sýr. Pizzy pečte 20 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů. Po upečení je ozdobte rukolou, pokapejte olivovým olejem a podávejte.
Každý správný milovník cuket je v létě schopen ji propašovat v podstatě do jakéhokoli jídla. Zde jsou naše nejlepší cuketové recepty. Všechny jsme pro vás poctivě otestovali!