Hlavní obsah
2,8
(215)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Jednoduchá, originální a nadýchaná. Přesně takovou omeletu chcete. Zkuste do ní spolu s námi přidat kousek cukety a třeba i kozí sýr a úspěch se zdvojnásobí!

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 100 g cukety
  • 2 lžíce másla
  • 3 ks vejce
  • 2 lžíce vody
  • 1/2 lžičky čerstvého tymiánu
  • 70 g čerstvého kozího sýru
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Cuketu nastrouhejte nahrubo, objemem by jí mělo být asi půl čajového hrnku. Na pánvi rozehřejte kousek másla a cuketu na něm osmahněte, dokud se neodpaří téměř všechna tekutina, kterou pustí.

02.

Mezitím v misce prošlehejte vejce, vodu, tymián, sůl a pepř. Když je voda z pánve odpařená, rozprostřete cuketu po celé ploše pánve a vlijte vaječnou směs. Poklaďte kousky kozího sýru, podle chuti můžete místo něj přidat pár hoblinek parmazánu. Chvíli osmahněte, dokud nezačnou vejce na povrchu tuhnout - uvnitř musí zůstat krásně krémová.

03.

Jakmile jsou vejce na povrchu ztuhlá, omeletu překlopte napůl a sejměte z pánve. Ihned podávejte. Výborně se k ní hodí třeba bílý chléb a máte-li čas a chuť, můžete přidat i trochu zeleninového salátu.

Jaká jsou vaše vylepšení klasické vaječné omelety?

Načítám