Článek
Postup
01.
Cuketu nastrouhejte nahrubo, objemem by jí mělo být asi půl čajového hrnku. Na pánvi rozehřejte kousek másla a cuketu na něm osmahněte, dokud se neodpaří téměř všechna tekutina, kterou pustí.
02.
Mezitím v misce prošlehejte vejce, vodu, tymián, sůl a pepř. Když je voda z pánve odpařená, rozprostřete cuketu po celé ploše pánve a vlijte vaječnou směs. Poklaďte kousky kozího sýru, podle chuti můžete místo něj přidat pár hoblinek parmazánu. Chvíli osmahněte, dokud nezačnou vejce na povrchu tuhnout - uvnitř musí zůstat krásně krémová.
03.
Jakmile jsou vejce na povrchu ztuhlá, omeletu překlopte napůl a sejměte z pánve. Ihned podávejte. Výborně se k ní hodí třeba bílý chléb a máte-li čas a chuť, můžete přidat i trochu zeleninového salátu.
Jaká jsou vaše vylepšení klasické vaječné omelety?