Hlavní obsah
3,3
(92)
Foto: Martina Lancingerová

Foto: Martina Lancingerová

Co uvařit k večeři? Frittata alias omeleta je hotová do 20 minut a připravit si ji můžete pokaždé s jinými ingrediencemi. Přidat můžete nejen další zeleninu, ale například i šunku nebo uzeného lososa.

5 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1/2 ks cukety
  • 1/2 ks žluté menší cukety
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 6 ks vejce
  • 40 ml smetany ke šlehání
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1 špetka soli
  • 60 g sýru feta
Článek

Postup

01.

Cuketu pomocí škrabky na brambory naškrábejte na slabé plátky. V pánvi rozehřejte 1–2 lžíce oleje, vsypte cuketu a za občasného míchání opékejte na středním plameni, dokud nezačne zlátnout. Přidejte najemno pokrájený česnek a ještě minutu opékejte.

02.

Vejce rozšlehejte se smetanou, tymiánem a špetkou soli. Cuketu v pánvi rovnoměrně rozprostřete a zalijte vejci. Posypejte rozdrobeným feta sýrem. Ztlumte na minimum a nechte 7 minut zahřívat. Poté přiklopte nebo překryjte pánev alobalem a nechte ještě 3 minuty prohřívat.

03.

V troubě rozpalte gril na 230 °C. Pokud máte pánev s odnímatelnou rukojetí, dejte celou pánev pod gril. Pokud nemáte, připravte si plech vyložený pečicím papírem. Odkryjte frittatu a nejlépe pomocí silikonové stěrky ji sesuňte na plech a v troubě nechte zezlátnout. Pečení bude trvat asi 2 minuty.

Frittatu skvěle doplní jak pečivo, tak dobrý salát. Vykouzlete si například efektivní zapletený chléb se špenátovým pestem nebo domácí foccaciu. Vhod přijde i salát s grilovanou zeleninou.

Související témata:

Načítám