Hlavní obsah
3,0
(12)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Typický katalánský dezert je krém ovoněný skořicí a citrusovou kůrou. Uvnitř vláčný a na povrchu křupavý! Zkusíte tento osvědčený španělský recept?

20 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 ml plnotučného mléka
  • 2 svitky skořice
  • 1/2 ks citronu
  • 4 ks žloutků
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
Článek

Postup

01.

K mléku přidejte celou skořici a proužky citrusové kůry, přiveďte k varu, stáhněte z ohně a nechte vychladnout. Žloutky rozšlehejte se 2 lžícemi cukru a škrobem a přidejte ke zchladlému scezenému mléku.

02.

Ve vodní lázni pak za stálého míchání povařte do zhoustnutí, rozdělte do mističek a nechte vychladnout. Povrch ztuhlého krému posypejte krupicovým cukrem a pomocí flambovací pistole nebo pod grilem ho nechte zkaramelizovat.

V Katalánsku jsou běžným a oblíbeným pokrmem vepřové uši, u nás tomu tak dříve také bývalo. Vyzkoušejte proto náš ryze český recept a zařaďte je znovu do vašeho jídelníčku.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie4 191,44 kJ
Bílkoviny26,82 g
Tuky34,84 g
Sacharidy140,67 g
Sůl0,6 g
SAFA16,42 g
Vláknina3,86 g
Cukry131 g
Související témata:

Načítám