Článek
Postup
01.
Namletou kávu smíchejte s kardamomem v uzavíratelné sklenici a zalijte asi 50 ml studené vody. Promíchejte, zavíčkujte, aby se omylem nerozlila, a uložte do lednice. Za 12–24 hodin, podle toho, jak moc silnou kávu chcete mít, nápoj sceďte přes velmi jemné sítko.
02.
Do sklenky nalijte dobře vychlazené mléko. Pokud sladíte, rozmíchejte v něm čekankový sirup – ten nápoji přidá na neotřelé chuti. Do mléka vhoďte pár kostek ledu.
03.
Teprve když je led v mléce, lijte opatrně kávu, aby se vrstvy nepromíchaly – kostky ledu částečně fungují jako bariéra proti smíchání. Ihned podávejte.
Tip: Začněte s přípravou den dopředu, odměnou vám bude extra silná káva, do ledového latté jako stvořená.
Další ledové osvěžení nabízí 3 drinky, které stojí za to. A až budete mít kofeinu dost, dopřejte si okurkové smoothie se zázvorem a limetkou.