Hlavní obsah
3,0
(20)
Foto: Lenka Philippová

Foto: Lenka Philippová

Varianta čokoládového medovníku jistě zaujme i ty, kdo nedají dopustit na klasickou verzi!

20 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 kusů
Těsto
  • 150 g cukru
  • 1 ks vejce
  • 3 lžíce kakaa
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 400 g mouky
Náplň
  • 500 ml mléka
  • 2 lžíce mouky
  • 2 lžíce škrobu
  • 2 lžičky vanilkového cukru
  • 250 g másla
  • 150 g cukru moučka
  • 4 lžíce medu
  • 1 lžíce rumu
Článek

Postup

01.

Ze surovin na těsto zpracujte husté těsto. Rozdělte na několik částí, podle velikosti plechu tak, abyste získaly tenké pláty. Pečte při 180 stupních cca 10 - 15 minut. Pláty budou stále měkké, pečte je tedy na pečicím papíru a s ním sundávejte z plechu, ať pláty nepotrháte. Nechte zchladnout. Po vychladnutí budou tvrdé, jako sušenky

02.

Na náplň smíchejte v troše mléka škrob a mouku. Ve zbytku mléka uvařte vanilkový cukr, přiveďte k varu a do vařicího mléka přimíchejte mléko se škrobem a moukou a chvíli míchejte do zhoustnutí. Přendejte do mísy a za stálého míchání zchlaďte.

03.

Do vychladlé směsi přimíchejte pomalu máslo s cukrem. Přidejte rum a med a míchejte, dokud se směs nespojí. Promažte pláty krémem a dejte do chladu přes noc. Nahoru dejte lehké závaží, plech na pečení například. Druhý den budou pláty měkké a navlhlé od krému. Nahoru můžete namazat tenkou vrstvu marmelády a posypat najemno nastrouhaným zbytkem plátů.

Související témata:

Načítám