Článek
Postup
01.
Změklé máslo smíchejte s cukrem, moukou, kakaem, vajíčky, práškem do pečiva a mlékem. Pokud máslo nechá hrudky, vložte těsto asi na 40 vteřin do mikrovlnky na střední stupeň a ještě jednou důkladně promíchejte.
02.
Formu na koláč (nebo skleněnou zapékací misku) lehce vymažte tukem, nejjednodušší je vytřít ji v oleji namočenou papírovou utěrkou.
03.
Do formy rovnoměrně rozprostřete těsto a to vložte na 4,5–5,5 minuty do mikrovlnky puštěné na plný výkon. Těsto je i po „upečení“ hezky pružné a měkké na dotek.
04.
Koláč vyklopte, pocukrujte a ozdobte třešňovým topinkem (koupíte ho v obchodech, je to ovocná omáčka v lahvičce nachystaná ihned na zdobení), případně jakýmkoliv ovocem, které máte po ruce, nebo šlehačkou.