Článek
Postup
01.
Do mísy prosejte hladkou mouku, mleté vlašské ořechy, cukr a špetku soli. Promíchejte a přidejte na kousky nakrájené máslo a vejce. Vše důkladně propracujte, aby vzniklo hladké těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a nechte chvíli odpočinout v chladu.
02.
Z vychladlého těsta (recept na domácí listové) vyválejte plát a vykrojte kolečka o něco větší, než jsou formičky na tartaletky. Těsto do nich přeneste tak, aby vznikly okraje. Na každý dejte kousek pečicího papíru a nasypte fazole, aby se těsto zatížilo a nevyboulilo.
03.
Vložte do trouby a pečte asi 20 minut. Pak odstraňte papír a fazole. Ještě horké koláčky potřete na dně vrstvou pomerančové marmelády smíchané s najemno nastrouhaným zázvorem (můžete přidat a trochu koňaku).
04.
Ve vodní lázni nechte rozpustit čokoládu (3 způsoby, jak rozpustit čokoládu). Vmíchejte do ní smetanu, skořici a nadrobno nakrájenou kandovanou pomerančovou kůru. Hotový čokoládový krém naneste na vrstvu z pomerančové marmelády, uhlaďte a koláčky nechte asi hodinku v chladu.
Taky milujete čokoládu? V jaké podobě ji máte nejraději?