Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Čokoládový korpus krásně ladí s pudinkovo-smetanovým krémem a banány!

30 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
24 cm průměr formy
Těsto
  • 4 ks vejce
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 4 lžíce studené vody
  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 tabulka mléčné čokolády
Krém
  • 300 ml mléka
  • 1 balení vanilkového pudinkového prášku
  • 125 g másla
  • 3 lžíce cukru moučka
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 2 ks banánu
Článek

Postup

01.

Žloutky ušlehejte s krupicovým cukrem a vodou do pěny. Mouku promíchejte s práškem do pečiva, kakaem a nastrouhanou čokoládou (trochu čokolády si nechte stranou na ozdobu) a směs vmíchejte střídavě s ušlehanými bílky do žloutkové pěny. Těsto vložte do vymazané a moukou vysypané koláčové či dortové formy a upečte v předehřáté troubě. 

02.

Z mléka a pudinkového prášku uvařte za stálého míchání hustý pudink. Změklé máslo utřete s cukrem a vyšlehejte s vychladlým pudinkem. Do krému zamíchejte tučnou zakysanou smetanu nebo mascarpone a pokrájené banány.

03.

Po vychladnutí korpus potřete krémem a posypte zbylou nastrouhanou čokoládou.

Načítám