Článek
Postup
01.
Máslo v misce dejte na 30 sekund rozpustit v mikrovlnce. Pak do něj šlehací metlou zamíchejte kakao.
02.
Přezrálé banány oloupejte a rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Zamíchejte je do másla s kakaem. Přidejte cukr, zakysanou smetanu a vejce. Společně vše zamíchejte.
03.
V jiné míse smíchejte hladkou mouku se špetkou soli, jedlou sodou a práškem do pečiva. Tuto sypkou směs vmíchejte do tekuté. Do těsta nakonec zamíchejte dvě třetiny čokoládových čoček.
04.
Horkovzdušnou troubu předehřejte na 190 stupňů. Formu na chlebíček vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Těsto do ní nalijte a povrch posypte zbylými čokočočkami. Chlebíček dejte péct prvních 10 minut na 190 stupňů a pak asi hodinu na 170 stupňů.
05.
Jestli je hotový, vyzkoušejte zapíchnutím špejle – když ji vyndáte suchou, je upečený. Chlebíček pak vyklopte na drátěnou mřížku a nechte zchladnout.