Hlavní obsah
3,4
(116)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Čokoláda a banány – dokonalá kombinace, která tentokrát výborně funguje v receptu na chlebíček. Trochu jako když zkombinujete brownies a banánový chleba. Hutný, vláčný dezert, který si zamilujete.

15 min.
Příprava
1 hod., 10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 chlebíček
  • 3 ks banánu
  • 110 g másla
  • 40 g kakaa
  • 120 g cukru krupice
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 ks vejce
  • 150 g hladké mouky
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 1 špetka jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 60 g čokoládových čoček
  • 5 g másla
  • 5 g hrubé mouky
Článek

Postup

01.

Máslo v misce dejte na 30 sekund rozpustit v mikrovlnce. Pak do něj šlehací metlou zamíchejte kakao.

02.

Přezrálé banány oloupejte a rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Zamíchejte je do másla s kakaem. Přidejte cukr, zakysanou smetanu a vejce. Společně vše zamíchejte.

03.

V jiné míse smíchejte hladkou mouku se špetkou soli, jedlou sodou a práškem do pečiva. Tuto sypkou směs vmíchejte do tekuté. Do těsta nakonec zamíchejte dvě třetiny čokoládových čoček.

04.

Horkovzdušnou troubu předehřejte na 190 stupňů. Formu na chlebíček vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Těsto do ní nalijte a povrch posypte zbylými čokočočkami. Chlebíček dejte péct prvních 10 minut na 190 stupňů a pak asi hodinu na 170 stupňů. 

Foto: Svatava Vašková

Čokočočky chutnají v chlebíčku báječně rozpečené i jen tak za studena sypanéFoto: Svatava Vašková

05.

Jestli je hotový, vyzkoušejte zapíchnutím špejle – když ji vyndáte suchou, je upečený. Chlebíček pak vyklopte na drátěnou mřížku a nechte zchladnout. 

Načítám