Článek
Postup
01.
Smíchejte všechny ingredience na těsto, pokud hodně lepí, přisypte ještě trochu mouky. Zabalte do fólie a nechte alespoň hodinu odležet v lednici.
02.
Předehřejte troubu na 175 °C. Z vychlazeného těsta tvarujte malé rohlíčky. Postupuji tak, že si ukrojím kousek těsta a na lehce pomoučeném vále vytvořím tenký váleček, který nakrájím na odpovídající dílky, konce zaoblím a váleček ohnu. Pokládejte na pečicím papírem vyložený plech. A pečte přibližně 15 minut, hotové jsou, když začnou lehce zlátnout, ale dejte pozor, velmi rychle se spálí. Po upečení jsou rohlíčky velmi tvrdé a nemají příliš plnou chuť, ničeho se nelekejte, je to v pořádku, až je naplníte krémem a čokoládou, po odležení krásně změknou a jejich chuť se zvýrazní.
03.
Uvařte pudink běžným postupem s použitím pouze 250 ml mléka, to znamená poloviční množství tekutin, vznikne tak velmi hustý pudink, který bude dobrým základem pro pevný máslový krém. Než úplně vystydne, vmíchejte nebo vmixujte 50 g másla (jinak by se utvořily hrudky a bylo by velmi těžké vyšlehat hladký krém). Zbylé máslo šlehejte spolu s cukrem do světlé krémové hmoty. Když je máslo dobře našlehané, postupně pomalu přidávejte pudink, kakao, rum a stále šlehejte.
04.
Hotový krém nanášejte na spodní lehce zploštělou stranu vychladlého rohlíčku pomocí zdobicího sáčku. Krému by mělo být přibližně tolik, kolik je rohlíčku.
05.
Čokoládu nechte rozpustit spolu se smetanou ve vodní lázni. Rohlíčky s krémem v polevě namáčejte. Je lepší, když poleva není příliš horká a rohlíčky s krémem v mezidobí skladujete někde v chladu, jinak by se krém mohl rozpouštět.
06.
Hotové čokoládové rohlíčky dejte do krabice a nechte odležet v lednici nebo jinde v chladu. Za pár dní se vám odmění krásnou plnou chutí.
Na celý postup se můžete povídat i na videu. A jestli milujete klasické cukroví, zkuste si ho letos upéct podle Sandtnerové.