Hlavní obsah
4,1
(10)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Lahodná maďarská sladkost? Ochutnejte čokoládové řezy rigó jancsi se šlehačkovým krémem a polevou ovoněnou meruňkami!

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech 20 × 30 cm
Těsto
  • 4 ks vejce
  • 80 g cukru moučka
  • 100 g másla
  • 2 lžíce kakaa
  • 100 g hladké mouky
  • 1 špetka soli
Krém
  • 600 ml smetany ke šlehání
  • 100 g hořké čokolády
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce cukru moučka
Poleva
  • 3 lžíce meruňkové marmelády
  • 150 g mléčné čokolády
  • 1 lžíce másla
  • 1 hrst mandlí
Článek

Postup

01.

Začněte krémem: čokoládu rozpusťte a prošlehejte se zahřátou smetanou. Vmíchejte moučkový cukr a kakao a nechte několik hodin nebo nejlépe do druhého dne v lednici.

02.

Žloutky utřete s cukrem a špetkou soli, přidejte rozpuštěné máslo, kakao a mouku a nakonec opatrně zapracujte z bílků ušlehaný sníh.

03.

Rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 20 minut při 200 °C.

04.

Po vychladnutí jednou prokrojte, takže vám vzniknou dva pláty. Jeden potřete marmeládou a polejte rozpuštěnou čokoládou s máslem, na druhý namažte ušlehanou čokoládovou šlehačku. Plát s čokoládovou polevou rozkrájejte na čtverce, které přeneste na plát s krémem.

05.

Ozdobte mandlemi a krájejte nožem namoženým v horké vodě.

Tip

Usnadněte si práci použitím hotové pařížské šlehačky.

Související témata:

Načítám