Článek
Postup
01.
Začněte krémem: čokoládu rozpusťte a prošlehejte se zahřátou smetanou. Vmíchejte moučkový cukr a kakao a nechte několik hodin nebo nejlépe do druhého dne v lednici.
02.
Žloutky utřete s cukrem a špetkou soli, přidejte rozpuštěné máslo, kakao a mouku a nakonec opatrně zapracujte z bílků ušlehaný sníh.
03.
Rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 20 minut při 200 °C.
04.
Po vychladnutí jednou prokrojte, takže vám vzniknou dva pláty. Jeden potřete marmeládou a polejte rozpuštěnou čokoládou s máslem, na druhý namažte ušlehanou čokoládovou šlehačku. Plát s čokoládovou polevou rozkrájejte na čtverce, které přeneste na plát s krémem.
05.
Ozdobte mandlemi a krájejte nožem namoženým v horké vodě.
Tip
Usnadněte si práci použitím hotové pařížské šlehačky.