Článek
Postup
01.
Začněte zevnitř, tedy čokoládovými náplněmi. Ty totiž nejprve musíte nastříkat na talíř a dát do mrazáku chladit! Jak přesně na to? V hrnci na mírném ohni rozehřejte mascarpone s čokoládou. Když je směs tekutá, stáhněte plamen, vmíchejte máslo a vše dejte asi na půl hodiny do lednice mírně zchladit.
02.
Poté hmotu vyšlehejte dotuha, naplňte jí sáček a stříkejte menší čokoládové pusinky, ideální k tomu je plochý prostorný talíř pokrytý pečicím papírem,“ popisuje postup Linda Procházková. Pusinek by mělo vzniknout asi 30. Vše dejte do mrazáku a mezitím můžete nachystat těsto k obalování.
03.
V menším hrnci nechte rozpálit olej. V míse vyšlehejte máslo s cukrem a solí. Když vznikne jemná pěna, přidejte vejce a šumivé víno. Až nakonec do těsta všlehejte kakao a hladkou mouku.
04.
Čokoládové pusinky napíchněte zespoda na špejle, obalte v těstíčku a ihned smažte ponořené v oleji asi 1 až 2 minuty. Kobližky podávejte ještě vlažné s kopečkem zmrzliny. „Po nakrojení z nich bude vytékat čokoláda,“ láká k vyzkoušení šéfcukrářka.