Článek
Postup
01.
Vyšlehejte vaječné bílky s cukrem krupice. Poté do nich zlehka vmíchejte moučkový cukr a mleté mandle. Měla by vzniknout lepivá směs, která drží při sobě.
02.
Plech vyložte pečicím papírem a lžící z těsta tvořte placičky, zhruba o průměru 3 centimetry. Pečte 20 minut při 140 stupních Celsia. Po vyndání z trouby nechte zcela zchladnout, až poté je přendejte na talíř!
03.
Mascarpone smíchejte s nastrouhanou čokoládou a kakaem. Krémem naplňte zdobičku, na jeden klobouček makronky krém naneste, přiklopte druhým a máte hotovo! Makronky se často ještě barví potravinářskými barvivy nebo kakaem, takže pokud máte náladu na experimenty, hurá do toho!
Stále jste nepřišli na to, jak oddělit žloutek od bílku bez ztrát? Poradíme vám.