Článek
Postup
01.
Rozmixujte arašídové máslo, máslo a cukr a ze směsi vytvarujte malé kuličky. Dejte je prozatím zmrazit do mrazáku.
02.
Rozdrťte sušenky a přidejte k nim smetanový sýr, výsledná směs by měla být krémovější, hustější konzistence.
03.
Vyndejte máslové kuličky z mrazáku a obalte je v připravené sušenkové směsi. Dejte znovu asi na 30 minut zmrazit.
04.
Nad horkou vodní lázní rozehřejte čokoládu, přidejte do ní lžíci tuku na pečení a promíchejte.
05.
Vyndejte již dvouvrstvé kuličky z mrazáku a namáčejte je v rozpuštěné čokoládě. Kuličky nechte do třetice asi hodinu v mrazáku a máte hotovo.
Tip: Pro obalení kuliček v čokoládě použijte dvě lžíce, se kterými se vám bude lépe manipulovat a kuličky se vám nebudou při obalování v teplé čokoládě rychle rozpouštět. Navíc ruce zůstanou čisté :-).
Pokud hledáte přece jen něco zdravějšího, vyzkoušejte nepečené jablečné kuličky s vločkami.