Článek
Postup
01.
V parní lázni rozpusťte čokoládu a máslo, přimíchejte cukr nebo fruktózu a směs nechte prochladnout.
02.
Lupínky mandlí nasekejte nadrobno, lískové oříšky zase nahrubo. Do čokolády s máslem přimíchejte vajíčka, mandle a ořechy a vše rozprostřete na plech a pečte při 170 stupních Celsia asi 30 minut. Ideálně by vrstva neměla být vyšší než 1,5 cm, jinak je třeba prodloužit dobu pečení. Těsto je i po upečení měkké a na vrchu lepivé.
03.
Čokoládovou dobrotu krájejte úplně vychladlou na malé kousky, je to opravdu hodně syté. Před krájením plech můžete na chvíli vložit do mrazáku, aby se kousky lépe přendávaly na servírovací talíř.
Něco málo si o bezlepkové dietě přečtěte v našem dalším článku.