Článek
Postup
01.
Vyložte formu papírem na pečení. Do hrnce nalámejte čokoládu, přidejte pokrájené máslo a společně za občasného míchání rozpusťte ve vodní lázni.
02.
Rozehřejte troubu na 180 stupňů. V míse prošlehejte vejce s cukrem. Přidejte kakaový prášek a zapracujte ho do vaječné hmoty.
03.
Až čokoláda zchladne, vlijte do ní vaječnou směs a dobře promíchejte. Na povrch prosejte mouku s práškem do pečiva a také dobře zapracujte. Na závěr přidejte ořechy a hmotu přemístěte do připraveného pekáčku.
04.
Pečte v předehřáté troubě 30–35 minut, až hmota zpevní a špejle zapíchnutá do středu vyjde suchá. Nechte zchladnout a na závěr poprašte jemnou vrstvou moučkového cukru.
Tip: Brownies je velmi hutný a sytý moučník, krájejte ho na menší čtverečky. Do těsta můžete přidat také zbytky sušeného ovoce, na řezu vypadají krásně i nesolené pistácie.
Vyzkoušejte nepečené brownies z datlí a arašídů nebo raw brownies s vlašskými ořechy. Výborný je i trojbarevný brownies koláč se sněhem. Jestli je vaše oblíbená kombinace tvaroh a čokoláda, připravte si Míša řezy.