Hlavní obsah
3,4
(138)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Ať už je to čokoláda ve tvaru velikonočního zajíčka nebo třeba ještě zapomenutého čerta s andělem, můžete ji přetransformovat do mnohem lepšího skupenství. Upečte z ní brownies! Z kousků dobré čokolády a hrsti ořechů připravíte za chvíli tenhle hutný a návykový americký dezert.

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáček 20 × 20 cm
  • 250 g čokolády 70%
  • 150 g másla
  • 140 g hnědého cukru
  • 3 ks vejce
  • 2 lžíce kakaa
  • 80 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 150 g ořechů
  • 1 lžíce cukru moučka
Článek

Postup

01.

Vyložte formu papírem na pečení. Do hrnce nalámejte čokoládu, přidejte pokrájené máslo a společně za občasného míchání rozpusťte ve vodní lázni.

02.

Rozehřejte troubu na 180 stupňů. V míse prošlehejte vejce s cukrem. Přidejte kakaový prášek a zapracujte ho do vaječné hmoty.

03.

Až čokoláda zchladne, vlijte do ní vaječnou směs a dobře promíchejte. Na povrch prosejte mouku s práškem do pečiva a také dobře zapracujte. Na závěr přidejte ořechy a hmotu přemístěte do připraveného pekáčku.

04.

Pečte v předehřáté troubě 30–35 minut, až hmota zpevní a špejle zapíchnutá do středu vyjde suchá. Nechte zchladnout a na závěr poprašte jemnou vrstvou moučkového cukru.

Tip: Brownies je velmi hutný a sytý moučník, krájejte ho na menší čtverečky. Do těsta můžete přidat také zbytky sušeného ovoce, na řezu vypadají krásně i nesolené pistácie.

Energetická hodnota celkem - 1 pekáček 20 × 20 cm
Energie19 626,54 kJ
Bílkoviny76,71 g
Tuky337,08 g
Sacharidy330,41 g
Sůl0,58 g
SAFA144,45 g
Vláknina51,45 g
Cukry239,81 g
Související témata:

Načítám