Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: MILKPARADE

Foto: MILKPARADE

Chcete upéct něco dobrého, ale už vám došly nápady? Vyzkoušejte dnešní úchvatnou čokoládovou tartaletku!

30 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
10 kusů
Těsto
  • 70 g cukru moučka
  • 140 g másla
  • 2 ks žloutků
  • 210 g hladké mouky
  • 1/2 lžíce citronové kůry
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka mleté vanilky
Náplň
  • 200 g čokolády 60%
  • 400 g smetany ke šlehání
  • 30 g medu
  • 50 g másla
  • 2 lžíce likéru
  • 150 g zakysané smetany
  • 1 hrst čerstvého ovoce
Článek

Postup

01.

Ze surovin na těsto vypracujte kompaktní hmotu a nechte ji 30 minut vychladit. Poté jí vyložte formičky na koláčky nebo muffiny a těsto upečte při 180 °C dozlatova.

02.

Smetanu přiveďte k varu, vmíchejte máslo a med. Stáhněte z plotny, přisypte čokoládu nasekanou nadrobno a likér podle chuti a směs vymíchejte do hladkého, tekutého krému.

03.

Upečené těsto vyklopte z formiček, naplňte teplou náplní a nechte vychladit. Podávejte se lžicí zakysané smetany a trochou čerstvého ovoce.

Nebo máte radši karamelové tartaletky?

Související témata:

Načítám