Hlavní obsah
3,8
(5)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Hledáte nějakou sladkou tečku, co vás jen tak pohladí na jazyku? Pro tyto případy je ideální čokoládová pěna s mátou. Nejen, že chutná výborně, ale ještě vás příjemně osvěží.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1/2 hrsti máty
  • 1 hrst pistácií
  • 170 g másla
  • 3 lžičky instantní kávy
  • 170 g mléčné čokolády
  • 100 g cukru moučka
  • 4 ks vejce
Článek

Postup

01.

Oddělte žloutky od bílků, žloutky vyšlehejte ve vodní lázni spolu s cukrem, dokud nevznikne nadýchaná tužší pěna.

02.

Kastrůlek poté ponořte do ledové vodní lázně a opět šlehejte, dokud pěna nezchladne.

03.

Nad párou vedle rozpusťte čokoládu s máslem, k nimž přidejte ještě rozpustnou kávu.

04.

Čokoládu vmíchejte do žloutkové pěny a jen zlehka přidejte sníh z bílků, pistácie a natrhané lístky máty.

05.

Nalijte do skleniček, nechte vychladit a podávejte ozdobené čerstvou mátou a šlehačkou.

Související témata:

Načítám