Článek
Postup
01.
Do nerezové misky nalámejte čokoládu a nechte ji rozpustit ve vodní lázni. Poté pomalu přidávejte vlažné mléko a cukr a míchejte.
02.
Čokoládovou směs přendejte do jiné mísy a tu vložte do větší nádoby naplněné ledem. Elektrickým šlehačem pak směs šlehejte pět až sedm minut.
03.
Dávejte pozor, abyste pěnu nepřešlehali a nesrazila se – měla by mít jemnou, nadýchanou konzistenci. Hotový dezert rozdělte do skleniček nebo misek, ozdobte malinami či jiným ovocem podle chuti a nechte vychladit.
Máte rádi pěnové dezerty? Dostane vás naše legendární čokoládová pěna s vodou, luxusní vinná pěna anebo rebarborová pěna se zakysanou smetanou. Perfektní je pěna s vaječným likérem jen pro dospělé, a kdo nemá rád sladké, toho okouzlí tradiční šunková pěna.