Článek
Postup
01.
Baileys přiveďte k varu a ihned stáhněte z plotny. Vsypte nadrobno nalámanou čokoládu a metlou míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Přidejte i máslo a dál míchejte, dokud se také nerozplyne.
02.
Bílky vyšlehejte s malinkou špetkou soli do tuhého sněhu. Nakonec jen velice krátce zašlehejte do sněhu žloutky.
03.
Do čokoládovo-likérové směsi rychle pomocí metly vmíchejte asi 1/5 sněhu se žloutky, čokoláda se tím trochu zjemní. Pečlivě promíchejte a teprve pak přiíchejte zbytek sněhu se žloutky, tím se vám obě směsi lépe spojí a vznikne nadýchaná pěna. Přelijte do skleniček a dejte přes noc vychladit.
04.
Podávejte s vyšlehanou smetanou, strouhanou čokoládou a drcenými oříšky podle chuti.
Patříte k těm, co vzali tvrzení „čokolády není nikdy dost“ za své? Pak si uložte i recept na čokoládový koláč v křehkém korpusu nebo božsky sametovou bábovku s kokosem a rumovou polevou.