Článek
Postup
01.
Uvařte červenou čočku doměkka v osolené vodě. Červenou čočku nemusíte před vařením namáčet, uvařená je do 10 minut.
02.
Následně si připravte nálev. Najemno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, cukr, ocet a lžíci francouzské hořčice dejte do láku z okurek. Všechny suroviny smíchejte a dejte nálev krátce provařit.
03.
Mezitím, co se vaří nálev, nakrájejte nakládané okurky a papriku nadrobno, ředkvičky můžete nakrájet na tenké plátky.
04.
Nakrájenou zeleninu smíchejte s uvařenou červenou čočkou a poté směs zalijte připraveným nálevem. Vše promíchejte.
05.
Čočkový salát je skvělý vychlazený, dozdobený čerstvými bylinkami a podávaný s křupavou bagetou.
Vyzkoušejte naše další saláty s luštěninami třeba fazolový s avokádem nebo čočkový s dýní a medem.