Hlavní obsah
4,3
(4)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Zbyla vám od večeře uvařená čočka? Udělejte z ní neotřelý salát s cizokrajným šmrncem. Stačí přidat pár surovin a exotické ovoce. Můžete použít i syrovou a předem naklíčenou čočku.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1/2 ks salátové okurky
  • 1 ks papáji
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 150 g čočky
  • 100 g klíčků mungo
  • 3 lžíce balzamikového octa
  • 1 hrst listové petržele
Článek

Postup

01.

Salátovou okurku oloupejte a nakrájejte na velmi malé kostičky. Čočku osolte, opepřete a promíchejte s balzamikovým octem a okurkovými kostičkami a klíčky mungo. Salát rozdělte na talířky a podávejte s tenkými plátky papáji. Ozdobte petrželkou.

Související témata:

Načítám