Článek
Postup
01.
Čočku dejte vařit podle návodu na obalu, ale pozorně hlídejte, aby se nerozvařila. Většinou jí stačí tak 7 minut.
02.
Šalotky nakrájejte na kolečka, mrkev očistěte, cuketu omyjte a obojí nastrouhejte nahrubo. Rozehřejte pánev s olivovým olejem a zeleninu na ní zprudka opékejte asi 3 minuty.
03.
Vyjměte ji, vložte do větší misky a na stejnou pánev vložte chorizo pokrájené na půlkolečka. Klobásu opékejte tak dlouho, dokud nepustí většinu svého tuku, trvá to asi 6 minut.
04.
V míse smíchejte zeleninu, uvařenou čočku, posekanou petržel a chorizo. Osolte, opepřete a okyselte vinným octem podle chuti. Dejte vychladit do lednice. Podávejte samotné nebo jako přílohu.
Máte radši fazole než čočku? Nevadí, připravte si pikantní směs s klobásou a fazolemi.