Hlavní obsah
4,5
(2)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Došly vám nápady na večeře? Zkuste jídlo s klobásou! Takový čočkový salát s chorizem vám dokáže vykouzlit úsměv na tváři. Vyzkoušejte a přesvědčte se sami!

15 min.
Příprava
16 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g červené čočky
  • 1 ks salámu chorizo
  • 1 ks cukety
  • 1 ks mrkve
  • 3 ks šalotky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 hrst listové petržele
Článek

Postup

01.

Čočku dejte vařit podle návodu na obalu, ale pozorně hlídejte, aby se nerozvařila. Většinou jí stačí tak 7 minut.

02.

Šalotky nakrájejte na kolečka, mrkev očistěte, cuketu omyjte a obojí nastrouhejte nahrubo. Rozehřejte pánev s olivovým olejem a zeleninu na ní zprudka opékejte asi 3 minuty.

03.

Vyjměte ji, vložte do větší misky a na stejnou pánev vložte chorizo pokrájené na půlkolečka. Klobásu opékejte tak dlouho, dokud nepustí většinu svého tuku, trvá to asi 6 minut.

04.

V míse smíchejte zeleninu, uvařenou čočku, posekanou petržel a chorizo. Osolte, opepřete a okyselte vinným octem podle chuti. Dejte vychladit do lednice. Podávejte samotné nebo jako přílohu.

Máte radši fazole než čočku? Nevadí, připravte si pikantní směs s klobásou a fazolemi.

Související témata:

Načítám