Hlavní obsah
3,0
(68)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Máte rádi luštěniny? Pokud ano, tuhle dobrotu si oblíbíte. Čočkové lečo s pikantní klobásou a voňavým kořením je prostě lahůdka.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 100 g červené čočky
  • 1/2 ks zelené papriky
  • 2 plechovky rajčat
  • 1 ks cibule
  • 2 nožky pikantní klobásy
  • 4 ks vejce
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 2 lžíce listové petržele
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Vmíchejte uzenou papriku, kurkumu a nechte rozvonět. 

02.

Přidejte čočku a asi 300 ml vody. Promíchejte a vařte asi 10 minut a pak přidejte loupaná rajčata a na kousky nakrájené papriky. Vložte na kolečka nakrájenou klobásu. Vařte dalších 5 až 7 minut nebo dokud se neodpaří voda.  

03.

Uvařená vejce oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Přidejte je do leča ke konci vaření. 

04.

Čočkové lečo nakonec ještě podle chuti osolte a posypte petrželkou. Podávejte s pečivem. Pokud chcete připravit vegetariánskou verzi, můžete nahradit klobásu uzeným tofu. 

Související témata:

Načítám