Článek
Postup
01.
Čočku dejte přes noc namočit do vody. Druhý den ji přes cedník sceďte a propláchněte čistou vodou.
02.
Semínka koriandru a římský kmín nadrťte v hmoždíři. Do větší litinové pánve nalijte trochu oleje a něm krátce osmažte nadrcené koření. Přidejte nasekaný čerstvý zázvor a česnek a opět společně krátce orestujte.
03.
Do pánve teď vlijte rajčatovou passatu, přidejte kurkumu, chilli, sůl, přecezenou čočku a asi 200 ml vody. Nyní vše vařte pod poklicí asi 30 minut, dokud čočka nezměkne.
RECEPTY Z LUŠTĚNIN, NA KTERÝCH SI TAKÉ POCHUTNÁTE:
04.
Nakonec přidejte kokosovou smetanu (je koncentrovanější než kokosové mléko), na čtvrtky nakrájená cherry rajčata a vařte ještě asi 2 minuty už odkryté.
05.
Čočkové kari dochuťte limetkovou šťávou a solí. Servírujte ho s čerstvými lístky koriandru a rýží.
Jestli chcete zkusit něco s masem, tak tohle kuřecí kari s mangem vás nadchne!