Článek
Postup
01.
Nejdříve namočte čočku do vody – ideálně přes noc, minimálně však tři hodiny.
02.
Namočenou čočku slijte, přendejte do většího hrnce, zalijte vodou a vařte doměkka, asi 15 minut.
03.
Oloupejte cibuli a česnek a najemno je nasekejte. Mrkev oloupejte a najemno nastrouhejte. Uvařenou čočku nahrubo rozmixujte. Vše vložte do mísy.
04.
Přidejte majoránku, kmín, papriku, sůl a pepř. Vmíchejte vejce, hladkou mouku a strouhanku. Vypracujte hmotu, která se lepí k sobě. Kdyby se ještě rozpadala, přidejte trošku mouky.
05.
Vytvarujte karbanátky a na pánvi je ponořené v oleji smažte dozlatova z obou stran. Nechte na ubrousku odkapat přebytečný tuk a podávejte. Můžete je ještě zlehka posypat hrubou solí.
LAHODNÉ KARBANÁTKY A BURGERY BEZ MASA
Máte rádi zajímavá bezmasá jídla?