Hlavní obsah
3,7
(52)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Jídla s hnědou čočkou patří mezi levná – vykouzlíte z ní i pokrmy, které se běžně dělají s masem. Takové čočkové karbanátky vás mile překvapí svou jednoduchostí i chutí.

30 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g hnědé čočky
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks mrkve
  • 2 lžičky sušené majoránky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžička pepře
  • 2 ks vejce
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 5 lžic strouhanky
  • 1 hrnek oleje
  • 1 lžička hrubé soli
Článek

Postup

01.

Nejdříve namočte čočku do vody – ideálně přes noc, minimálně však tři hodiny.

02.

Namočenou čočku slijte, přendejte do většího hrnce, zalijte vodou a vařte doměkka, asi 15 minut.

03.

Oloupejte cibuli a česnek a najemno je nasekejte. Mrkev oloupejte a najemno nastrouhejte. Uvařenou čočku nahrubo rozmixujte. Vše vložte do mísy.

04.

Přidejte majoránku, kmín, papriku, sůl a pepř. Vmíchejte vejce, hladkou mouku a strouhanku. Vypracujte hmotu, která se lepí k sobě. Kdyby se ještě rozpadala, přidejte trošku mouky.

05.

Vytvarujte karbanátky a na pánvi je ponořené v oleji smažte dozlatova z obou stran. Nechte na ubrousku odkapat přebytečný tuk a podávejte. Můžete je ještě zlehka posypat hrubou solí.

Máte rádi zajímavá bezmasá jídla?

Související témata:

Načítám