Článek
Masové kuličky nemusíte dávat jen do omáčky, i když v ní jsou také skvělé! Zkuste je přidat do polévky, a pro někoho nudný pokrm tak snadno proměníte v luxusní a vymazlený chod.
Postup
01.
V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm jemně nakrájenou cibuli. Přidejte česnek, na drobné kousky pokrájené rajče a duste asi 12 minut. Přidejte římský kmín, sůl a pepř. Nechte rozvonět. Pak přidejte na kostičky pokrájené brambory a na kolečka nakrájenou mrkev. Přisypejte čočku a podlijte přibližně litrem vody. Přiveďte k varu.
02.
V míse smíchejte všechny ingredience na kuličky. Z hmoty v dlaních vytvarujte asi 16 stejně velkých kuliček. Přidejte je do polévky a vařte, dokud nebude vše měkké. Na posledních 10 minut přidejte na kousky nakrájenou červenou papriku. Podávejte posypané natí z jarní cibulky.