Hlavní obsah
2,3
(6)
Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Jídla, která zasytí, chutnají všem a ani nedají moc práce. Tak přesně takové pochoutky člověk ocení, když jede na chatu. A náš tip? Čočka portugalského farmáře!

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g čočky
  • 2 ks cibule
  • 200 ml kompotovaného ananasu
  • 200 g anglické slaniny
  • 2 lžíce oleje
  • 3 lžíce kečupu
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 1 lžička soli
Článek

Postup

01.

Čočku přeberte a namočte na 2 hodiny do vody (neosolené!). Čočku v téže vodě pak uvařte doměkka a vodu sceďte.

02.

Vedle na pánvi orestujte na oleji nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte kostičky anglické slaniny a smažte dokřupava. Přidejte scezený ananasový kompot a krátce ho prohřejte. Okořeňte, přidejte kečup a hořčici, smíchejte s čočkou a podávejte. Kdo chce, může vložit ještě do pekáčku a 10 minut zapékat.

Pokud máte čočku rádi, koukněte na naše další 3 tipy s čočkou.

Související témata:

Načítám