Článek
Postup
01.
Čočku den předem namočte, poté slejte a zalejte čistou vodou, aby hladina sahala asi 1 cm nad ni. Pokud jste nestihli namočit, nevadí, jen musíte vařit o to déle.
Osolte, přidejte bobkový list a tymián a povařte do změknutí. Mezitím na troše oleje osmažte cibuli, osolte, zasypejte moukou, ještě chvilku opékejte a zřeďte trochou vody (pokud se nevyvařila všechna voda z čočky, použijte tu). Přidejte čočku, nechte společně povařit a ochuťte octem a čerstvě mletým pepřem.
Krok 2: Podávejte s opečeným nebo uvařeným uzeným, volskými oky, okurkami a opečenou cibulkou.
Co připravit předem: Předem rozhodně namočte čočku, mnohem rychleji se pak uvaří. Jestli čekáte opravdu „výživné" ráno, raději ji i uvařte, ať máte na oběd o starost méně.
A co jíte na Nový rok vy?