Článek
Postup
01.
Na kolečka pokrájený pórek orestujte na másle. Během smažení ho osolte.
02.
Přidejte na kostičky pokrájené brambory, zalijte vývarem a vodou a povařte asi 15 minut dle velikosti brambor do změknutí.
03.
Přidejte řeřichu (nejlepší je samozřejmě ji vypěstovat doma, trvá to jen pár dnů) odpovídající asi dvěma kupovaným vaničkám a polévku tyčovým mixérem rozmixujte. Už nevařte. Podle chuti dosolte a ochuťte čerstvě mletým pepřem.
04.
Zjemněte kysanou smetanou (já dala lžíci do každého talíře), dozdobte další řeřichou či pórkem a podávejte.
Tip: Pro ještě zelenější polévku přidejte k pórku řapíkatý celer nebo před koncem vaření hrst čerstvého či mrazeného hrášku. Když přidáte i ztracené vejce, máte syté a kompletní jídlo.
Když jsme u bylinek, už máte vyrobené pesto z medvědího česneku?