Hlavní obsah
2,8
(91)
Foto: Eva Malúšová, Proženy.cz

Foto: Eva Malúšová, Proženy.cz

Už jste vyzkoušeli dýňovou hořčici? Ze ne? Nejvyšší čas se do toho pustit. Pikantní dýňová hořčice skvěle doplní voňavé masové pečínky i aromatické sýry. Pojďme na to!

40 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 skleničky
  • 1 kg dýně
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 l zeleninového vývaru
  • 2 listy bobkového listu
  • 2 lžičky hořčičných semínek
  • 1/4 lžičky muškátového květu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička pepře zeleného
Článek

Postup

01.

Dýni rozkrojte, vydlabejte semínka a nakrájejte na menší kousky.

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

02.

Nadrobno nakrájenou cibuli zprudka osmahněte na olivovém oleji, přidejte dýni a po chvilce restování vše zalijte horkým vývarem.

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

03.

Přihoďte bobkové listy a nadrcené hořčičné semínko. Vařte do změknutí dýně, což bude trvat asi 20–25 minut.

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

04.

Směs poté rozmixujte tyčovým mixérem a ještě horkou dochuťte citronovou šťávou, dijonskou hořčicí, špetkou muškátového květu a čerstvě namletým zeleným pepřem.

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

05.

Rozdělte do vyčištěných skleniček a uchovávejte v lednici, kde vám vydrží minimálně týden. Pokud chcete, aby měla delší trvanlivost, skleničky zavařte.

V jaké podobě milujete dýni vy?

Související témata:

Načítám