Článek
Postup
01.
Dýni rozkrojte, vydlabejte semínka a nakrájejte na menší kousky.
02.
Nadrobno nakrájenou cibuli zprudka osmahněte na olivovém oleji, přidejte dýni a po chvilce restování vše zalijte horkým vývarem.
03.
Přihoďte bobkové listy a nadrcené hořčičné semínko. Vařte do změknutí dýně, což bude trvat asi 20–25 minut.
04.
Směs poté rozmixujte tyčovým mixérem a ještě horkou dochuťte citronovou šťávou, dijonskou hořčicí, špetkou muškátového květu a čerstvě namletým zeleným pepřem.
05.
Rozdělte do vyčištěných skleniček a uchovávejte v lednici, kde vám vydrží minimálně týden. Pokud chcete, aby měla delší trvanlivost, skleničky zavařte.
V jaké podobě milujete dýni vy?