Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Mnozí ohrnují nad luštěninovými saláty nos. Nabídněte jim salát z cizrny a uvidíte, jak rychle změní názor.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 plechovka sterilované cizrny
  • 8 ks cherry rajčat
  • 1/2 ks salátové okurky
  • 1 ks červené cibule
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 125 g balkánského sýru
Článek

Postup

01.

Cizrnu slijte a propláchněte. Okurku nakrájejte na kostičky, oloupanou cibuli na půlkolečka. Obojí promíchejte se scezenou cizrnou a přidejte ještě rajčátka.

02.

Vše promíchejte s olejem a octem, osolte a opepřete. Salát posypte kousky sýra a podávejte.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie4 007,85 kJ
Bílkoviny40,13 g
Tuky56,79 g
Sacharidy61,89 g
Sůl10,6 g
SAFA22,3 g
Vláknina29,07 g
Cukry16,21 g

Načítám