Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Cizrna chutná nejen v salátech nebo s masem, ale hodí se skvěle i k sýrům. Přesvědčit se o tom můžete díky receptu, který může obohatit i vaši grilovací kuchařku!

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g cizrny
  • 100 g listového špenátu
  • 3 ks naložených pečených paprik
  • 200 g sýru na grilování
  • 1/2 ks chilli papričky
  • 3 cm čerstvého zázvoru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 ks limetky
Článek

Postup

01.

Na pánev dejte olivový olej a rozehřejte ho. Pak na něj dejte chilli papričku nakrájenou nadrobno a nastrouhaný zázvor. Vmíchejte uvařenou cizrnu a omytý špenát. Pečené papriky nakrájejte na proužky a přimíchejte je ke směsi. Nakonec salát osolte, opepřete a zvolna opékejte asi 5 minut.

02.

Grilovací pánev rozpalte a dejte na ni opéct plátky sýru. Stačí dvě minuty z každé strany. Salát ještě dochuťte limetkovou šťávou dle chuti a podávejte s plátky sýra.

Věděli jste, že cizrnu můžete jen tak uzobávat u televize?

Související témata:

Načítám