Článek
Postup
01.
V misce smíchejte kokos, sůl a prášek do pečiva. Muškátový oříšek nastrouhejte a přidejte ho do směsi společně se skořicí, hřebíčkem a zázvorem. Do mixéru dejte cizrnu, med a rozmixujte ji úplně dohladka.
02.
Cizrnovou pastu přidejte k sypkým surovinám, přidejte vajíčka, citronovou kůru, posekané vlašské ořechy, mandle a vypracujte těsto.
03.
Do koláčové formy dejte pečicí papír a těsto na něj rozetřete. Na vrch koláče rovnoměrně rozprostřete oloupaná a pokrájená jablka. Pečte na 180 °C asi 40 minut. Koláč podávejte se smetanovou omáčkou, kterou vytvoříte smícháním zakysané smetany, medu a citronu.
Pro milovníky kuřete na paprice, kteří se snaží omezit maso, ale jen těžko odolávají, máme recept na cizrnu na paprice.