Článek
Postup
01.
Začněte tím, že si připravíte těsto na cizrnové placky. Cizrnovou mouku smíchejte se škrobem, kypřicím práškem, solí, pepřem, majoránkou a sušeným česnekem. Tuto suchou směs promíchejte a přidejte vejce a mléko. Vše dobře promíchejte a nechte odležet cca 10 min.
02.
Nyní si připravte řepnou pomazánku. Řepu rozmixujte společně s čerstvým sýrem, kozím sýrem a smetanou. Rozmixovanou směs poté dochuťte solí a pepřem.
03.
Nechte rozehřát pánev lehce vymazanou olejem (pokud máte dobrou nepřilnavou pánev s teflonovým povrchem, pánev nemusíte ani vymazávat). Pomocí lžíce tvořte na pánvi placičky, které opékejte na středním plamenu asi 4 min z každé strany do zlatova.
04.
Hotové placičky nechte lehce vychladnout a poté na ně dejte připravenou řepnou pomazánku.

Takto připravené placičky můžete ještě dozdobit ředkvičkami, čerstvými bylinkami a opraženými slunečnicovými semínkyFoto: Viktorie Hrazdílková
Přivítejte jaro a vyzkoušejte naše další jarní recepty třeba krémové rizoto s hráškem nebo jarní pizzu s vejcem.