Hlavní obsah
3,6
(14)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Chcete-li ušetřit čas a přesto si cizrnovou pomazánku dopřát, použijte sterilovanou cizrnu. Stačí ji jen slít a propláchnout.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks šalotky
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mleté kurkumy
  • 1 lžička soli
  • 150 g cizrny
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička čerstvého zázvoru
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Cizrnu propláchněte a přes noc ji nechte namočenou v převařené vodě. Druhý den ji vařte v osolené vodě doměkka. Poté cizrnu sceďte a nechte zchladnout. 

02.

Oloupanou šalotku nakrájejte nadrobno a spařte pod vroucí vodou. 

03.

V mixéru rozmixujte cizrnu, česnek, citronovou šťávu, hořčici, kmín, kurkumu a nastrouhaný zázvor, vmíchejte cibulku, osolte, opepřete a promíchejte.

Načítám