Hlavní obsah
3,5
(43)
Foto: AnastasiaKopa, Shutterstock.com

Foto: AnastasiaKopa, Shutterstock.com

Na pizze je, co se týče diety, nejhorší těsto z klasické mouky. Ta „zalepí“ trávicí ústrojí na dlouhé hodiny a zatíží lidský organismus. Kromě toho je těsto na celém tomto italském pokrmu nejkaloričtější. Jak tedy nahradit pizzové těsto, a pořád si pochutnat?

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Korpus
  • 2 hrnky slunečnicových semínek
  • 1 hrnek cizrny
  • 1/4 hrnku kokosového oleje
  • 1 lžička celého římského kmínu
  • 1 lžička kari koření
  • 1/2 lžičky mleté kurkumy
  • 1/2 lžičky soli
Omáčka
  • 1 hrnek sušených rajčat
  • 1 hrnek rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • 1 hrnek vody
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžička čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžička čerstvého oregana
Článek

Postup

01.

Všechny ingredience smíchejte a rozprostřete těsto na plech, pokrytý pečícím papírem. Korpus pečte na 180 stupňů Celsia dozlatova.

02.

Tomatovou omáčku lze dělat za studena anebo ohřát na mírném plameni. Jde jen o to všechny ingredience spojit dohromady. 

03.

Všechny ingredience spojte a těsto pokryjte omáčkou. 

04.

Pizzu si následně obložte dle vlastní chuti: vysokoprocentní šunkou, olivami, červenou cibulí, lahůdkovým droždím místo tučného sýru, strouhanou řepou, nakrájenými papričkami.

Zkusíte tuto zásadní obměnu pizzy?

Načítám