Článek
Jste vegani? Pak samozřejmě místo zakysané smetany použijte rostlinnou alternativu, ale jídlo je vynikající i bez ní.
Postup
01.
Cibuli nechte zesklovatět na rozpáleném oleji, přidejte nadrobenou chilli papričku zbavenou semínek a očištěné papriky nakrájené na proužky. Asi 5 minut opékejte, pak přisypte plátky česneku a papriku a nechte jen chvilku rozvonět, než zalejete vodou nebo vývarem. Osolte a povařte asi 15 minut do změknutí, v případě potřeby ještě přidejte vývar.
02.
Nyní do směsi přidejte uvařenou cizrnu, ochuťte čerstvě mletým pepřem, citronovou šťávou a rajčatovým protlakem. Směs můžete i trochu promixovat ručním mixérem, aby byla omáčka krémovější.
03.
Na každou porci dejte kopeček kysané smetany, nebo ji rovnou vmíchejte.
Máte rádi papriky? Vyzkoušejte recepty na domácí ajvar, polévku z pečených paprik či papriky naložené v oleji. Pochutnáte si!