Článek
Postup
01.
Všechny suroviny na těsto dejte do mísy a vypracujte hladkou hmotu. Ta by se měla nechat před vtlačováním do formy asi hodinu odpočívat v lednici, ale není to úplně nezbytné.
02.
Formu na koláč pečlivě vymažte a těsto do ní postupně po kouskách vtlačujte prsty. Dejte si záležet i u okrajů, které by neměly být příliš tenké. Poté se vrhněte na náplň.
03.
Sýr ricotta vypadá trochu jako italské mascarpone a koupíte ho v supermarketech (kelímek o 250 g). Smíchejte ho s cukrem a zapojte do práce i ruční šlehač. Postupně do směsi zašlehávejte vejce i kůru z citronu.
04.
Náplň nalijte na připravený koláč, posypte kousky mandlí a pečte při 180 stupních dozlatova zhruba 50 minut.
Další recepty na citronové mlsání naleznete v souboji receptů, kde se utkal citronový cheesecake se zmrzlinou.