Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 170 °C. Dortovou formu vyložte pečicím papírem. Sušenky rozdrťte válečkem na nudle nebo v mixeru a smíchejte je s rozpuštěným máslem. Hmotu pak udusejte na dno dortové formy. Vložte do trouby na 10 minut zapéct.
02.
Mezitím vyšlehejte cream cheese o pokojové teplotě při nízkých otáčkách - konečná struktura je hedvábně jemná. Do sýru zašlehejte postupně obě vejce a nakonec i citronovou kůru a šťávu.
03.
Hmotu nalijte na předpečený sušenkový korpus a asi 45 minut pečte, dokud není dort tuhý. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu a pak teprve uložte do lednice vychladit.
04.
Brusinkový kompot podle chuti promíchejte s trochou pomerančové kůry. Pak jej rozprostřete po povrchu připraveného cheesecakeu a podávejte.