Hlavní obsah
3,0
(145)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Rychlovka na svačinu nebo snídani: přesně to splňují tyhle svěží a voňavé lívanečky z tvarohu. Jejich tajnou ingrediencí jsou čerstvé citrony, které jim dodávají nádhernou vůni a neotřelou chuť.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Lívance
  • 1,5 hrnku hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 1 hrnek mléka
  • 120 g plnotučného tvarohu
  • 2 ks vejce
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžíce másla
K podávání
  • 100 ml malinového sirupu
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 1 hrst čerstvých bylinek
Článek

Postup

01.

Tento recept je  velmi jednoduchý. Mouku (hrnek je myšlen o objemu 200 ml) smíchejte s práškem do pečiva a cukrem.

02.

Přidejte mléko, tvaroh, vejce, citronovou kůru a šťávu a vanilku. Vše promíchejte, až vznikne hladké těsto, konzistencí je o něco hustější než na palačinky, ale na pánvi se svojí vahou trochu rozteče. 

03.

Na pánvi rozehřejte trochu másla a postupně z obou stran usmažte placky velikosti lívance. Na jednu placku spotřebujete zhruba 1 velkou lžíci těsta. 

04.

Hotové placky podávejte s ovocným sirupem (skvělý je malinový  nebo jahodový), trochou čerstvě nastrouhané citronové kůry a bylinkami, vynikající je meduňka, jahodová máta nebo třeba u nás málo známá aloisie. Tu vřele doporučujeme zařadit do bylinkové sadby, je skvělá i do pití.

Máte rádi svěží chuť citronů? Dejte si jednoduchý citronový koláč s rozmarýnem nebo citronový koláč se sýrem ricotta. A pokud váháte, poradíme, jak zužitkovat celý citron

Načítám