Článek
Postup
01.
Připravte si marinádu. Olej metličkou prošlehejte s čerstvě vymačkanou citronovou šťávou, nadrceným bobkovým listem a jemně nasekaným rozmarýnem.
02.
Kuřecí prso nakrájejte na asi 7 mm silné plátky. V některých obchodech koupíte i „prsní vnitřní filet“, který je na tyto špízy jako stvořený – je totiž ještě křehčí a ušetříte si krájení. Kousky masa promíchejte s marinádou a nechte při pokojové teplotě přibližně hodinu odležet. Během této doby asi dvakrát promíchejte.
LÉTO VONÍ PO GRILOVANÝCH POCHOUTKÁCH
03.
Budete-li špízy dělat na dřevěných nebo bambusových špejlích, namočte je zhruba třicet minut předem do studené vody, aby se na grilu nevznítily. Na špíz napíchněte okapaný kousek masa, přidejte cherry rajčátko a můžete grilovat. Z obou stran to dohromady trvá asi deset minut. Jako dip se hodí chilli omáčka nebo majonéza.
Co patří na vaše oblíbené špízy?