Hlavní obsah
3,1
(7)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Jak odlehčit jídelníček, a přitom netrpět? Vařte chutně! Krůtí stehna jsou ideální večeří, která vaší postavě neublíží.

20 min.
Příprava
1 hod., 40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 ks krůtích stehen
  • 2 ks cibule
  • 1/2 ks citronu
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička čerstvého rozmarýnu
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 500 g čekanky
  • 100 ml smetany na vaření 12%
Článek

Postup

01.

Očištěná stehna potřete marinádou z prolisovaného česneku, dvou lžic oleje, půl lžičky soli, lžičky rozmarýnu a čerstvě mletého pepře.

02.

Do pekáče nejdříve dejte proužky cibule, osolte je, opepřete, položte na ně stehna a na každé z nich přidejte dva plátky citronu. Podlejte trochou vody, přiklopte a pečte 80 minut při 180 °C.

03.

Přisypte nakrájenou čekanku nebo fenykl, osolte, a jestli si chcete dopřát, zalejte smetanou. Odklopené pečte dalších asi 20 minut, až je zelenina měkká a stehna opečená.

Na sváteční oběd připravte ke krůtě některou ze tří originálních příloh z brambor.

Související témata:

Načítám