Článek
Postup
01.
Do mísy dejte na kousky nakrájené změklé máslo a ušlehejte ho s cukrem do světlé a nadýchané pěny.
02.
Do našlehaného másla zapracujte jedno vejce po druhém. Mouku prosejte a smíchejte s práškem do pečiva a špetkou soli. Postupně přidávejte do máslové směsi.
03.
Ušlehejte hladké těsto a nakonec do něho vmíchejte citronovou šťávu z jednoho citronu, najemno nastrouhanou citronovou kůru (jen vrchní žlutou část) a mák. Hotové těsto nalijte do máslem vymazané a moukou vysypané formy.
04.
Bábovku pečte 45 až 50 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Mezitím připravte citronovou polevu. Moučkový cukr prosejte, aby v něm nebyly hrudky. Přidejte šťávu z citronu a umíchejte hladkou polevu.
05.
Polevu nalijte na ještě horkou bábovku. Nechte vychladnout a pak nakrájejte. Můžete podávat s kopečkem mascarpone.
Zkuste ještě kokosovo-ananasovou bábovku nebo bábovku s tvarohem bez mouky.