Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Že jsou těstoviny těžké do žaludku? Nemusí tomu tak být! Smetanu vyměňte za ricottu a vyzkoušejte tip na citronové špagety se špenátem.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g penne
  • 200 g ricotty
  • 50 g smetany na vaření 12%
  • 250 g baby špenátu
  • 1 ks citronu
  • 2 lžíce sterilovaného zeleného pepře
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička soli
Článek

Postup

01.

V misce smíchejte ricottu se smetanou na vaření a směs osolte. Pepř rozmačkejte čepelí nože a přidejte ho do ricottového základu, promíchejte a celou omáčku dejte prohřát na rozehřátou pánev s máslem.

02.

Zatímco se omáčka prohřívá, dejte vařit těstoviny podle návodu na obalu. Když omáčka zhoustne, přidejte do ní na jemno nastrouhanou kůru z citronu, uvařené těstoviny, čerstvý špenát a důkladně promíchejte.

Ricotta a špenát jsou výborná kombinace. Přesvědčit se o tom můžete i v našich lívanečcích.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie7 472,72 kJ
Bílkoviny65,67 g
Tuky42,5 g
Sacharidy279,14 g
Sůl7,32 g
SAFA23,39 g
Vláknina20,75 g
Cukry27,91 g
Související témata:

Načítám