Článek
Postup
01.
Nejdřív si připravte základ na krém. Do rendlíku nalijte mléko, přidejte mouku a za stálého míchání uvařte hustou kaši. Nechte ji zcela vychladnout.
02.
Mezitím zadělejte těsto. Do mísy vyklepněte žloutky a ušlehejte je s cukrem do světlé pěny. Pak lehce přimíchejte mouku s práškem do pečiva, olej a mléko. Nakonec přidejte šťávu a nastrouhanou kůru z citronu. Jak rychle a čistě oddělit žloutek od bílku?
MÁTE RÁDI KOKOS? JE ZDRAVÝ A VONÍ DÁLKAMI
03.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně po částech ho zapracujte do těsta. Plech vyložte pečicím papírem. Rozetřete na něj těsto, vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 25 minut. Jak ušlehat tuhý sníh z bílků?
04.
Nyní je čas dokončit krém. Do vychladlé kaše zašlehejte cukr a změklé máslo. Nakonec vmíchejte kokos. Hotový krém rozetřete na vychladlý korpus. Co dělat, když se srazí máslový krém na dort?
ŘEZY? NAKRÁJENÝ DOBRÝ KOLÁČ NA PLECH ZVLÁDNE KAŽDÝ
05.
Hotový koláč dejte aspoň na dvě hodinky do chladu a pak ho nakrájejte na řezy.

Korpus můžete také potřít výraznější zavařeninou a teprve poté nanést krémFoto: Erika Pilátová
Tip: Ještě před nakrájením můžete koláč přetřít nebo pocákat tmavou čokoládovou polevou anebo posypat kokosovými hoblinami. Pokud vám kokos nechutná, můžete ho vynechat a do krému přidat jen špetku drcené vanilky.
Chcete se pustit do trochu složitějších luxusních řezů, kterými ohromíte rodinu i hosty? Udělejte griliášové řezy se slaným karamelem anebo slavné francouzské řezy Opera.