Článek
Postup
01.
Kuřecí prsa pokrájejte na menší plátky (rychleji se tak propečou) a z jedné strany ochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a sladkou paprikou. Okořeněnou stranou dolů vložte do pánve s rozpáleným olejem, a než se opeče, stejně okořeňte i druhou stranu. Pak otočte a osmažte dozlatova.
02.
Maso vyndejte z pánve nebo ho shrňte k okraji a přidejte máslo, nasekaný česnek, tymián a citronovou kůru, pár vteřin opékejte a zalijte vínem a mlékem (pro poctivější omáčku použijte smetanu, pro lehčí naopak vodu nebo více vína), osolte, přiveďte k varu, do pánve vraťte maso a asi 15 minut povařte, ať pěkně změkne.
03.
Vmíchejte špenát, nechte ho zavadnout a podávejte s rýží, šťouchanými bramborami nebo oblíbenou zeleninovou přílohou.
Co uvaříte, když máte chuť na teplou večeři, ale víc než dvacet minut přípravy nesnesete?