Článek
Postup
01.
Kuřecí paličky opláchněte a osušte. Dejte je do mísy, zalijte jogurtem, osolte, opepřete a přidejte na plátky nakrájený citron a nasekanou petrželku.
02.
Do nádoby, která je použitelná i do trouby, nalijte trochu oleje. Přidejte na klínky nakrájenou cibuli a opečte. Pak přidejte paličky i s marinádou, vše promíchejte a pekáček vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů.
03.
Peče se asi hodinku. Krátce před dohotovením vmíchejte do směsi ještě smetanu. Pak pečte dalších 10 minut. Hotové kuře podávejte s rýží nebo opečenými bramborami a jídlo můžete posypat čerstvou petrželkou.
Chutná vám kombinace masa a jogurtu? Je velice oblíbená v indické kuchyni. Zkuste kuře po indicku nebo kuřecí tikka masala. A kdo raději bezmasá jídla, tomu bude chutnat kari čočka s jogurtem.