Článek
Postup
01.
Máslo, vejce a podmáslí vyndejte včas z lednice - vše musí mít pokojovou teplotu. Studené máslo byste nevyšlehali (nebo jen obtížně a zdlouhavě) a studená vejce s podmáslím by máslové těsto srazily. Nejste si jistí? Článek 7 triků pro dokonalé třené těsto vám ve všem poradí.
02.
Troubu zapněte na 180 °C. Měkké máslo vyšlehejte s cukrem do pěny, v robotu nebo ručním šlehačem to trvá asi 10 minut. Pak jedno po druhém při nižších otáčkách zašlehejte vejce. Vždy, když je jedno vejce zcela zapracované do těsta, přidejte další.
03.
Mouku prosejte s kypřicím práškem a vanilkou. Při nízkých otáčkách nebo ručně zapracujte mouku střídavě s podmáslím do máslového základu.
04.
Nakonec opatrně vmíchejte maliny (podle velikosti je můžete nejprve přepůlit) a jemně nastrouhanou citronovou kůru.
05.
Formu na biskupský chlebíček vyložte pečicím papírem a nalijte do ní připravené těsto. Pečte v předehřáté troubě asi 50 až 60 minut dozlatova.
Maliny a citron jsou skvělá kombinace, to se můžete přesvědčit i na jednoduchém citronovém dortu s malinami a lehkým krémem. Vynikající je i tvarohový cheesecake s malinami, citronem a bezovým sirupem.